Mitjançant els Certificats de Professionalitat, la Formació Ocupacional t’obrirà moltes portes en un món laboral exigent, oferint-te les habilitats i els coneixements que necessites per destacar en qualsevol procés de selecció.

Per ajudar-te en el procés de trobar feina, t’explicarem què és un Certificat de Professionalitat, com funciona i per què és el millor recurs per a tu

Què és un Certificat de Professionalitat?

Un Certificat de Professionalitat és un document oficial emès pel servei d’ocupació (en el nostre cas, el Servei d’Ocupació de Catalunya) que acredita que tens les habilitats professionals requerides per exercir una determinada ocupació laboral.

Per tant, rebràs un Certificat de Professionalitat després de cursar una formació homologada en l’àmbit corresponent, que demostrarà que has estat format i avaluat en un conjunt específic de competències professionals. I molt important per al teu futur: són acreditacions reconegudes per la Unió Europea, de manera que faciliten la teva mobilitat laboral. A més, en alguns sectors, la possessió d’un Certificat de Professionalitat és un requisit que et demanaran per a treballar en determinades feines.

Quins tipus de Certificats de Professionalitat existeixen?

Els Certificats de Professionalitat es classifiquen en tres tipus: els certificats de Nivell 1, de Nivell 2 i de Nivell 3, cadascun amb els seus requisits específics d’accés –exceptuant el Nivell 1, per al qual no et demaran cap requisit acadèmic ni professional.

D’altra banda, la Formació Professional Ocupacional s’organitza en famílies professionals, i cada família engloba diversos Certificats.

Nivell 1

Per accedir als certificats de professionalitat de nivell 1 no s’exigeixen requisits acadèmics ni professionals.

Nivell 2

Per accedir als certificats de professionalitat de nivell 2 s’exigeixen algun dels següents requisits:

  • Graduat en Educació Secundària Obligatòria o equivalent.
  • Certificat del mateix nivell al qual es vol accedir.
  • Nivell 1 de la mateixa àrea professional.
  • Prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà.
  • Prova d’accés a la Universitat per més grans de 25 anys i/o 45 anys.
  • Apte en les proves d’avaluació de les competències clau del nivell 2

Nivell 3

Per accedir als certificats de professionalitat de nivell 3 s’exigeixen algun dels següents requisits:

  • Títol de Batxillerat o equivalent.
  • Certificat del mateix nivell al qual es vol accedir.
  • Nivell 2 de la mateixa àrea professional.
  • Prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior.
  • Prova d’accés a la Universitat per majors de 25 anys.
  • Apte en les proves d’avaluació de les competències clau de nivell 3.

Com obtinc el Certificat de Professionalitat?

Els Certificats de Professionalitat combinen la formació teòrica i pràctica. Aquests programes estan dissenyats per preparar les i els participants per a les tasques i responsabilitats pròpies d’una ocupació concreta. Les pràctiques  afavoreixen l’aplicació de les habilitats adquirides en un context laboral controlat i segur, i sovint també afavoreixen la teva inserció un cop hagis obtingut el títol.

Quan acabis la teva formació, rebràs un diploma acreditatiu del centre, i amb les credencials corresponents podràs solicitar el teu Certificat de Professionalitat al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Sol·licita informació

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu!